Zijn opblaasbare boten onzinkbaar?

De stijve romp van deze boten biedt de stabiliteit die maar weinig tegenhangers van glasvezel kunnen bieden. Veel maritieme professionals zeggen dat deze boten zo goed als onzinkbaar zijn. Zelfs bij hoge snelheid zorgt de stijve opblaasbare boot voor een stabiele rit, omdat hij met voldoende dichtheid en kracht over het oppervlak glijdt om de zwaartekracht laag te houden. Stijve opblaasbare boten zijn extreem sterk en vrijwel onzinkbaar.

Of u de boot nu als werkboot of voor recreatie gebruikt, met opblaasbare gevelbeplating kunt u alles gemakkelijker maken om naar een haven of een ander schip te rijden en u hoeft zich geen zorgen te maken over schade zoals bij een boot met een harde romp. Sommige RIBS-merken bieden gecertificeerde onzinkbare boten aan. Dankzij hun ontwerp met een met schuim bekleed dek kunnen ze worden vrijgesteld van het vervoeren van een reddingsvlot op meer dan 10 mijl van een schuilplaats, op voorwaarde dat het maximale aantal mensen aan boord wordt gerespecteerd, rekening houdend met het gewicht van de motor. Of een opblaasbare boot zeewaardig is, hangt af van het type opblaasboot en van de wateromstandigheden.

Er is een reeks opblaasbare boten beschikbaar, waaronder rubbervlotten, opblaasbare kajaks, reddingsboten en reddingsboten.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *