Waar zijn springkastelen mee gevuld?

Springkastelen zijn opblaasbare kasteelachtige bouwwerken gevuld met lucht die vaak worden gehuurd of gekocht voor kinderen om op te spelen tijdens verjaardagsfeestjes of kermissen. Ze zijn meestal gemaakt van sterk PVC of nylon om het gewicht te dragen van de springende kinderen (om niet te zeggen dat volwassenen er natuurlijk niet op kunnen komen). Feesten met springkastelen zijn feestjes waar kinderen naar toe willen, maar die met lucht gevulde speelhuizen hebben de ongelukkige gewoonte om te vliegen. Vorige week vloog er een lege in hoogspanningsleidingen en mensen raken regelmatig gewond of zelfs gedood als kastelen projectielen worden.

Springkastelen en springkussens worden gevuld met ventilatoren en blazers, die doorgaans elektrisch of op benzine werken. Omdat de ventilator constant aan staat, veroorzaken kleine gaatjes en lekken niet noodzakelijk grote problemen. Om je springkussen weer op te blazen heb je een ventilator nodig, meestal een turbine genoemd. De kracht van deze laatste verschilt per model, waarbij de grootste structuren duidelijk meer kracht nodig hebben.

Normaal gesproken hoef je je geen zorgen te maken over waar je er een kunt kopen, want de ventilator wordt geleverd met het springkasteel dat je hebt gekocht. Springhuizen en kastelen kunnen in elk seizoen worden gebruikt, terwijl opblaasbare waterglijbanen in de zomer veel populairder zijn. Omdat de opblaasbare kastelen van BeBop voortdurend door een luchtstroom stromen, kan lucht alleen ontsnappen door de naden en kleine gaatjes in de stof. Fabrikanten raden af om een springkussen opgeblazen te houden als de wind hoger is dan 20 of 25 km/u, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Er zijn verschillende modellen op de markt, variërend van eenvoudige springkastelen tot opblaasbare combo's, speeltuinen en zelfs waterspeelplaatsen met glijbanen, klimwanden en andere leuke functies. De springkastelen van BeBop zijn gemaakt van nylon, wat betekent dat ze veel lichter zijn dan een PVC-kermisspringkasteel. Het eenvoudigste en meest voorkomende model, een springkussen, is een springkussen waarmee kinderen veilig kunnen stuiteren in een afgesloten ruimte. De springkastelen van BeBop zijn niet bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de verhuur van opblaasbare constructies of kermissen.

Het is belangrijk om springkastelen voor gebruik volledig op te blazen, omdat gedeeltelijk opgeblazen producten een gezondheids- en veiligheidsrisico kunnen opleveren. Een springkussen kopen zonder turbine maakt het onbruikbaar en het is absoluut noodzakelijk om te controleren of de aangegeven prijs zowel de opblaasbare als een geschikte ventilator omvat. Het spreekt voor zich dat een multifunctionele opblaasbare speeltuin met waterkanonnen, een klimmuur, een basketbalhoepel en een glijbaan meer kost dan een eenvoudig klein springkussen met springkussen, dus bepaal welke functies het belangrijkst zijn voor jou (en je kinderen).

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *