Waarom zijn opblaasbare boten zo duur?

Neem bijvoorbeeld de opslagkosten. Een andere reden waarom RIB's als duur worden beschouwd, is dat ze veel zorg en aandacht vereisen. Neem bijvoorbeeld dat er opslagkosten zijn voor de RIB's, tenzij deze in je garage past. Het wordt aanbevolen om bij het bewaren van een RIB deze af te dekken om directe blootstelling aan zonlicht en de elementen te voorkomen.

De RIB heeft een stevige basis, meer als een echte boot. Deze vloeren zijn gebouwd met dure, stevige rompvorm en flexibele buizen voor schildpadden. Omdat de mensen die ze nieuw kochten er te veel voor betaalden. Eigenlijk gaat het om een wat beperkte productie.

De bouwmaterialen zijn duur en ze zijn arbeidsintensief om te bouwen. Ook worden veel ervan weggegooid na 5 jaar gebruik. Wanneer iemand vandaag een boot koopt, moet hij of zij eerst beslissen welk type boot hem het meest interesseert. Met de vooruitgang in het ontwerp en de soorten boten die nu beschikbaar zijn, is dit niet zo eenvoudig als het lijkt.

Hoe meer een boot is ontworpen om in een specifieke typecategorie te passen, hoe minder efficiënt hij in een andere categorie zal werken. Om watersporters te helpen bij het navigeren door de realiteit van boottypen, presenteer ik een reeks artikelen die enkele van de niet vaak geadverteerde kenmerken van verschillende boottypes onthullen, zodat u, als bootkoper, een boottype kunt kiezen dat bij u past. We beginnen de serie met opblaasbare boten. Opblaasbare boten zijn gemaakt van flexibele buizen die perslucht of gas bevatten.

Basisspringkussens hebben een PVC-bodem, waardoor je een zachte bodem hebt om op te lopen, maar de meeste plaatsen aluminium of houten platen in om een vaste vloer te bieden waar je gemakkelijker op kunt staan. Bij modellen waar buitenboordmotoren zijn toegevoegd, moet de spiegel stijf zijn. De RIB, wat stijve opblaasbare boot betekent, wordt omgevormd tot een zeer populaire klasse springkussens. RIB-springkussens lijken op een romp van glasvezel met opblaasbare buizen die aan de gunnels zijn bevestigd.

Dergelijke springkussens met harde romp kunnen hogere snelheden halen en zijn stabieler in ruw water. Helaas maakt de glasvezelromp onder het springkussen ze aanzienlijk zwaarder en veel duurder. Er zijn maar weinig boottypes die kunnen concurreren met opblaasbare boten als het gaat om manoeuvreerbaarheid. Ze presteren gemakkelijk beter dan glasvezelboten omdat ze gemakkelijker door golven snijden, scherper en sneller worden en gemakkelijker uit krappe plekken komen.

Ze kunnen ook met hoge snelheden presteren in bijna elke watertoestand. Een stijve opblaasbare boot is een lichtgewicht, krachtige motorboot die is gebouwd met een stevige romp en opblaasbare buizen of sponsons rond de buitenrand.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *