Hoe lang gaat een opblaasbare boot mee?

Hypalon-boten (CSM) gaan meestal 7-15 jaar mee, maar kunnen wel 20 jaar meegaan. De gemiddelde levensduur van een goed onderhouden opblaasbare boot is 10-15 jaar. Veel mensen hebben gemeld dat ze 30-40 jaar uit hun opblaasbare boten hebben gehaald die goed zijn opgeborgen en verzorgd. Gemiddeld is de levensverwachting van een opblaasboot 10-15 jaar.

De geschatte levensduur kan langer of korter worden, afhankelijk van verschillende factoren en het gebruik van de opblaasbare boot. De ouderdom van de boot, het gebruikte materiaal, de opslag, de hoeveelheid UV-blootstelling, de productiemethode, zoals het gebruik van een handgelijmde machine versus machinaal gelaste naden, zijn enkele van de factoren die verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de levensduur van de boot. De levensduur van een opblaasbare boot is ongeveer 10-15 jaar. Een paar boten gaan langer mee, vele gaan niet eens zo lang mee.

Na reiniging beschermt u de opblaasbare buizen één keer per maand met UV-bescherming, opnieuw met een product dat speciaal is ontworpen voor opblaasbare boten. Weten hoe lang opblaasbare boten meegaan, is vooral belangrijk als u overweegt een tweedehands opblaasboot te kopen. Het zou geweldig zijn als u, beste lezer, zou vertellen hoe oud uw opblaasbare boot is, of hoe lang een opblaasbare boot u het had volgehouden.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *